Geometri Çalışma Taktikleri

            

             Geometri dersi hakkında öğrencilerde maalesef bir ön yargı var. Bu ön yargıyı aşmak için geometri dersini çalışırken kendinizi bulmaca çözüyor olarak düşünebilirsiniz.
             Bakış açınızı değiştirdikten sonra geometrinin alfabesi olan Açılar, Üçgenler, Benzerlik gibi konularda son derece yetkin olmanız gerekiyor. Bunun için de kendinize her konu için bir formüller kağıdı oluşturun ve soruları çözerken hatırlayamadığınız formüller için bu kağıdı kullanın. Bir süre sonra zaten formüller aklınızda yer edecek ve bu kağıda artık ihtiyacınız olmadığını fark edeceksiniz.
Geometri konularını çalışırken öğrendiğiniz şekilleri çizin. Bu, derse karşı olan yetkinliğinizi arttırır.
              Öğretmenlerinizi dinlerken düzenli notlar tutun ve öğretmeninizin soruya yaklaşım tarzına çok dikkat edin. Çünkü geometri soruları hemen hemen aynı yaklaşım tarzlarıyla çözülür.
               Dersten sonra eve gittiğinizde defterinizdeki notları temize çekin ve öğretmenin soruya nasıl yaklaştığını bir kez daha hatırlamaya çalışın.
                Konuyu anlamadan sorulara geçmeyin, konuyu anladığınıza inandığınızda önce çözümlü sorulardan, sonra da test sorularından bir miktar çözün. Çözümlü sorulardaki soruya yaklaşım tarzına yine çok dikkat edin ve siz de test sorularında aynı yöntemleri uygulamaya çalışın. Soru çözümlerinde mutlaka kolaydan zora doğru gidin.
                Soru çözerken problemlerde verilenleri şekil üzerine yazın. İstenen sonuca ulaşmak için verileri sorgulayın, “Ne için verilmiş?”, “Nasıl kullanabilirim?”, “Bu veri ne işe yarar?” gibi sorular sorun.
                  Soruyu düz göremiyorsanız yan veya ters çevirmeyi deneyin. Bu yöntemi uygulayın, sonuçlarına oldukça şaşıracaksınız
                  Soru çözerken sizi sonuca götürecek teoremi, kuramı, kuralı ve özdeşlikleri belirleyin.
Verilenleri işlem sırasına göre ilgili formül ya da teoremlere uygulayın.
                 Konular, sırası takip edilerek ilerlenmelidir, konu atlanarak çalışılmamalıdır. Bir konuyu atlamanız halinde ilerleyen konularda eksiklik yaşarsınız.
               Konularla ilgili geçmiş yıllarda sorulmuş olan çözümlü soruları da mutlaka incelenmelidir.
               Belirli aralıklarla konu tekrarları yapılarak konuların unutulması önlenmelidir.